Spring naar bijdragen
Jong-leren

Het gezin

Aanbevolen berichten

Dinsdagavond om 21.00 uur is de zesde aflevering van de serie Jong-leren op Family7 te zien, met als thema Het Gezin. 

In de uitzending van 05 november praten we over de rol van het gezin. Was in de jaren zestig waren de rollen van ouders duidelijk: vaders zorgt voor inkomen en moeders zorgen voor de kinderen. En vader had vanzelfsprekend de autoriteit. Tegenwoordig gaan we veel informeler met elkaar om en zijn de rollen minder duidelijk. Vaak werken beide ouders en wordt de zorg gedeeld. De huidige tijd levert weer nieuwe vragen en uitdagingen op.

We bespreken de stelling: "Twee full-time werkende ouders zijn een aanslag op een gezond gezin" 

In Efeze 6 vers 4 staat een tekst die gericht is aan vaders: 'Vaders, maak jullie kinderen niet boos en irriteer ze niet. Voed hen op Gods manier op en vertel hun over Hem.' 

Waarom is dit exclusief aan de vaders gericht? Of geldt deze tekst ook voor moeders? Wie kan ons vertellen wat Gods manier is? 

Onze redactie is nieuwsgierig naar jullie standpunten. We nemen graag een aantal reacties uit dit forum mee in de uitzending. Hartelijk dank! 

Live reageren kan ook via 055-5 336 342 of via WhatsApp 06 - 58 90 63 15 of stuur een mail naar jong-leren@family7.nl.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Jong-leren:

"Twee full-time werkende ouders zijn een aanslag op een gezond gezin" 

100% yes.

10 minuten geleden zei Jong-leren:

Vaders, maak jullie kinderen niet boos en irriteer ze niet. Voed hen op Gods manier op en vertel hun over Hem.

Goede zaak, helaas zijn er genoeg die hun positie misbruiken.

11 minuten geleden zei Jong-leren:

Waarom is dit exclusief aan de vaders gericht?

Dat is het niet als je eenmaal begrijpt dat de twee  één vlees zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Jong-leren:

In Efeze 6 vers 4 staat een tekst die gericht is aan vaders: 'Vaders, maak jullie kinderen niet boos en irriteer ze niet. Voed hen op Gods manier op en vertel hun over Hem.' 

Waarom is dit exclusief aan de vaders gericht? Of geldt deze tekst ook voor moeders? Wie kan ons vertellen wat Gods manier is? 

Als hoofd van het gezin is de man gezagsdragend en verantwoordelijk te houden voor het uitvoeren van de taak van het onderwijzen. En dat is dus meer dan een gebed voor het eten of een stukje Bijbellezen. Deze huisgodsdienst duurt de hele dag. Voortdurend mag het leven worden getoetst aan Zijn Woord. Daarbij wordt de man bijgestaan door zijn vrouw.

42 minuten geleden zei Jong-leren:

"Twee full-time werkende ouders zijn een aanslag op een gezond gezin" 

Thuisblijfmoeders zijn de beste moeders. Zat te doen daar waar ze God meer mee dienen dan met het vullen van de portemonnee.

Wie zal een deugdelijke huisvrouw vinden? Want haar waardij is verre boven de robijnen. Het hart haars heren vertrouwt op haar, zodat hem geen goed zal ontbreken. Zij doet hem goed en geen kwaad, al de dagen haars levens. Zij zoekt wol en vlas, en werkt met lust harer handen. Zij is als de schepen eens koopmans; zij doet haar brood van verre komen. En zij staat op, als het nog nacht is, en geeft haar huis spijze, en haar dienstmaagden het bescheiden deel. Zij denkt om een akker, en krijgt hem; van de vrucht harer handen plant zij een wijngaard. Zij gordt haar lenden met kracht, en zij versterkt haar armen. Zij smaakt, dat haar koophandel goed is; haar lamp gaat des nachts niet uit. Zij steekt haar handen uit naar de spil, en haar handpalmen vatten den spinrok. Zij breidt haar handpalm uit tot den ellendige; en zij steekt haar handen uit tot den nooddruftige. Zij vreest voor haar huis niet vanwege de sneeuw; want haar ganse huis is met dubbele klederen gekleed. Zij maakt voor zich tapijtsieraad; haar kleding is fijn linnen en purper. Haar man is bekend in de poorten, als hij zit met de oudsten des lands. Zij maakt fijn lijnwaad en verkoopt het; en zij levert den koopman gordelen. Sterkte en heerlijkheid zijn haar kleding; en zij lacht over den nakomenden dag. Zij doet haar mond open met wijsheid; en op haar tong is leer der goeddadigheid. Zij beschouwt de gangen van haar huis; en het brood der luiheid eet zij niet. Haar kinderen staan op, en roemen haar welgelukzalig; ook haar man, en hij prijst haar, zeggende: Vele dochteren hebben deugdelijke gehandeld; maar gij gaat die allen te boven. De bevalligheid is bedrog, en de schoonheid ijdelheid; maar een vrouw, die den HEERE vreest, die zal geprezen worden. Geef haar van de vrucht harer handen, en laat haar werken haar prijzen in de poorten. (Spreuken 31:10-31, SV)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid