Spring naar bijdragen

Onwetendheid (gedegen herstelonderzoek)


Aanbevolen berichten

Op 10-2-2020 om 17:40 zei Fundamenteel:

Blaast mijn zak op of zuigt mijn eikel blauw, het zal geen verschil meer maken.

Mijn ervaringsverhaal binnen de GGZ komt uit zelfredzaamheid zo stilaan aan z’n einde, vijf jaar lang hebben we GGZ-experten onze bevindingen voorgelegd met de integere en vreedzame vraag om een en ander deskundig te willen onderzoeken op waarachtigheid, een vraag die er niet zomaar komt maar op basis van een zware herstelstrijd die hieraan vooraf ging. Ik beschouw het als mijn persoonlijke tekortkoming dat het me niet gelukt is GGZ-experten hiertoe te charmeren, ondanks net hierdoor de hulpvraag, of net dat wat ter onderzoek werd gesteld, aan kracht en waarachtigheid won. De situatie is voor mij nu veel te ernstig geworden om hier nog langer m’n morele verantwoordelijkheid in te nemen, het is dan ook niet zomaar wat, noch is het mijn verdienste dan wel wat het leven spontaan aan informatie biedt en voor iedereen toegankelijk is. Vergeef me aub, ik beschik nu eenmaal niet over de nodige competenties om dit verder te dragen, het is elke dag psychisch lijden en innerlijk sterven, eenzaam en onbegrepen. Het is altijd al zo geweest, niets nieuws onder de zon.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 3,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Het is nooit te laat en je mag best interesse hebben in allerlei zaken, zolang je je er maar niet door laat verzwelgen. Dan wordt het een afgod. Maar je kunt altijd weer terug en opnieuw beginnen. Ied

We kunnen er niet te buiten, als we niet bereid zijn om dieper over iets na te denken dan lopen we het risico om onwetend te blijven over deze of gene materie. Logischerwijs kunnen we deze stelling oo

Beste @Bastiaan73 en @Willempie een ontwijkende persoonlijkheid blijft op eigen denkniveau en zal dus moeilijk bepaalde vraagstellingen van een ander niveau overbruggen. Op zich heb ik zelf wel e

Op 14-12-2019 om 15:56 zei Bastiaan73:

Misschien kan TTC niet anders dan met zo veel woorden zo weinig zeggen en is dit juist een symptoom van zijn zelf aangegeven OPS: Ontwijkende PersoonlijkheidsStoornis.

 

6 uur geleden zei TTC:

Leuke vraag eigenlijk, wat gebeurt er precies met je wanneer het collectieve onbewuste zich op vreemde manieren aan je opdringt, is dat een ervaring om vrolijk van te worden? En wat als je hier verder over doordenkt en op een pragmatische manier expressie aan geeft? Kunnen we op basis daarvan het OPS-lijderschap inhoudelijk beter gaan begrijpen? Ik zal een antwoord vanuit m’n persoonlijke beleving proberen mee te geven, toegang krijgen tot het collectief onbewuste is de ergste nachtmerrie die je je kan voorstellen omwille van het haast onwaarschijnlijke contrast met het verborgen potentieel dat tijdloos voor het grijpen ligt maar niet altijd gezien wordt. En dat, dat is het ware leven van OPS-lijders, kristalhelder zien wat mogelijk is, voorbij aan geld, macht en bezitsdrang, de rehabilitatie van onze planeet door de herinnering aan wie en wat we zijn, en altijd al waren, mensen in verbondenheid, als de waarachtige expressie van onvoorwaardelijke liefde. Wees toch maar voorzichtig lieve mensen, herstel en psychische kwetsbaarheid is niet zomaar wat, net zoals het menselijke lijden elke dag in je vezels voelen geen pretje is, omkeren onmogelijk. En toch blijf ik een bescheiden en weloverwogen hulpvraagje voor de GGZ hebben, zouden jullie die vreedzame vraag ook eens willen horen? Iets over eenvoud misschien?

We zijn in goed gezelschap. Over de Eerste OPS lijder is een heel boekwerk geschreven. https://www.zoeklicht.nl/artikelen/gods+verborgen+omgang_2972

bewerkt door Plume
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Noel2:

Je doet zo je best...

Dank je, denk dat een aantal die donkere nacht van de ziel toch een beetje onderschatten, vooral door het zuiveren van de zintuigen.

37 minuten geleden zei Fundamenteel:

Emo’s kunnen er een puntje aan zuigen.... 

Wat met al m'n andere diagnoses? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 15-12-2019 om 12:25 zei Fundamenteel:

Ah neen, kennis is zonde. Zalig zijn de blinden van geest.

De donkere nacht van de ziel bestaat uit twee fasen, enerzijds de zuivering van de zintuigen, anderzijds de zuivering van de geest. Op basis hiervan hebben we voor de GGZ een nuchter doordacht denkexperiment bedacht maar ze hebben het nooit gezien, het is dan ook nooit mogelijk geweest om aan de tweede fase te beginnen. Freek de Jonge zei het al, het zit goed in elkaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 15:05 zei Bastiaan73:

Even dit stuk tekst vereenvoudigen naar de essentie ervan.

Door alsmaar te verwijzen naar m’n OPS-lijderschap zijn al m’n andere stoornissen onderbelicht geraakt, misschien dat we het nu eens kunnen hebben over de relatie tussen de bipolaire stoornis en derde orde impulsen? Naar het werk van psychiater Dabrowski wensen we u alvast een prettige reis, nu wordt het pas echt schokkend, ontnuchterend en hoopvol.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Je bent wat je eet en drinkt. Ook wat je spiritueel eet... God heeft gesproken, uw medicijn ligt gratis voor het rapen als je er uzelf geestelijk naar vormt. Stop alcohol en cafeïne, drink pu erh thee. Koopt een vijzel en spice up your life.

Door simpelweg iets te lezen ontstaan er nieuwe vragen, of helemaal geen vragen omdat de aangeboden informatie de ontvanger niet interesseert. Metadenkend is dit fascinerend, een aantal kan immers de informatie wel interessant vinden om zodoende tot een heel andere mening te komen dan zij die dit niet relevant vinden op dat eigenste moment. En zo, heel simpel dus, zeggen een aantal dat begrotingstekorten enkel maar kunnen bestaan door de manier hoe we daarover denken, het voor velen ontnuchterende resultaat van omdenken. Merk echter op, in die zin wordt overprikkeling en psychische ongemakken als de normaalste zaak van de wereld, zij het niet begrepen door zij die het niet interessant vonden maar wel blijven geloven dat begrotingstekorten bestaan. GGZ-experten kunnen schijnbaar deze nuchtere logica maar niet begrijpen, het is dan ook een kwestie van doen en ervaringskennis, niet van vergaderen.

9 minuten geleden zei Fundamenteel:

Je bent wat je eet en drinkt. Ook wat je spiritueel eet... 

Co-creatieve rente? Al eens geproefd? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
45 minuten geleden zei Fundamenteel:

God heeft gesproken, uw medicijn ligt gratis voor het rapen als je er uzelf geestelijk naar vormt. 

Het lijkt zo precies dat je progressie maakt, nu ben je al God. Zo zijn er hier nog een paar, viel me eerder al op, interessant. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 19:04 zei Fundamenteel:

Waar ging het mis? Beter daar de aandacht op focussen dan luchtkastelen bouwen.

Dat het in kleine dingen zit? Geloof het of niet, mijn absolute eenzaamheid en bijhorend psychisch lijden heeft daar alles mee te maken, het is ook op deze manier tot ik tot begrippen kom zoals de paradox van herstel. En naarmate de tijd vordert wordt de pijn steeds erger, het waarom en hoe staat allemaal netjes uitgelegd in een portfolio die ik ooit eens geschreven heb, dat wel. Help me, wat kon ik anders gedaan hebben dan de GGZ om hulp verzoeken om een en ander te willen onderzoeken op waarachtigheid? Echt, ik ken mensen die het nog veel zwaarder hebben dan ik, heel misschien omdat ze nog een aantal puzzelstukjes missen, een wilde gok.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 15:27 zei nikie90:

Je bedoelt filosoferen?

Als de nieuwe GGZ het wil hebben over paradigmashifts dan is er heel goed nieuws, het is immers perfect mogelijk om in kleine groepjes alvast een impressie te krijgen. Het is perfect zoals de definitie een en ander weerspiegelt, aanvankelijk kan het beslist warme gevoelens oproepen maar snel zal blijken dat het net iets moeilijker is dan wat de theorie doet vermoeden. Het mag denkelijk voor zich spreken dat we hier heel wat GGZ-experten voor nodig hebben, binnen een veilige en vertrouwensvolle setting. Maar zoals vaak zijn dit woorden zonder betekenis door het gemis aan educatie en ervaring binnen deze context, het wordt echter snel duidelijk wanneer je het ook effectief probeert, niet te onderschatten dan wel uitermate hoopvol.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 19:04 zei thom:

Dus.. nu de essentie van je topicbericht.

Ja, eenmaal ik van de GGZ het advies loslaten kreeg ben ik sterk gaan abstraheren, een moeilijk woord om te zeggen dat niet relevante zaken geestelijk op de parking worden gezet om dan te gaan kijken waar we zouden kunnen uitkomen. Iedereen kan dit, paradoxaal genoeg verbluffend eenvoudig omdat het enkel over loslaten gaat, doch best om voorzichtig mee te zijn aangezien een dergelijke transitie ook schokkend kan zijn, doch hoopvol. Hulp van GGZ-experten is dan ook gewenst, en dat in hoeverre hiervoor ontvankelijkheid kan gevonden worden. Maar om het simpel te zeggen, een fluweelzachte paradigmashift is geen idee dat zomaar uit de lucht komt gevallen, het is technisch gezien perfect verklaarbaar middels het prachtige studie- en denkwerk van velen. Ja, ook dat, dat van die bril en die kaars, zonder licht zal het donker blijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 19:29 zei Fundamenteel:

Ah neen, ik ben dat al terug vergeten. Wat was dat nu weer?

Ken je dat, honderd keer kijk je naar dezelfde tekst en het is altijd hetzelfde, en heel plots lijkt de tekst te veranderen waardoor je tot andere inzichten komt? Hetzelfde kan gebeuren met rasters met getallen waarna je je misschien voor het hoofd stoot, het is een uitermate fascinerend en zelfs mysterieus fenomeen. Maar dat is lang niet alles, er is immers nog veel meer. Ja, dat is meditatie, aandacht hebben voor iets en denken over het denken, ontnuchterend. Wees er voorzichtig mee, niet elke vorm van mediatie komt van Albert Heyn, het kan ook ernstig zijn.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-12-2019 om 14:02 zei thom:

Over het algemeen het uitvoerig schrijven over onleesbare feiten.

Weer wat opgepikt, de snaartheorie is nog altijd onbewezen, niemand weet of de snaartjes echt bestaan of slechts een wiskundig fata morgana zijn. Daarom, wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat we met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen op deze manifeste wereld heel wat kunnen, op verschillende manieren naargelang het doel dat we voor ogen houden. In die zin bestaat die fata morgana dan weer wel, zij het veel dichter bij huis dan we misschien willen denken. Informatie voor GGZ-experten die zoeken naar een inhoudelijke verklaring voor het OPS-lijderschap, het is gratis.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 17-12-2019 om 14:22 zei thom:

Het ontbreken van de essentie is de essentie van het onbegrepen schrift.

Het is als de omgekeerde wereld maar heb geen idee hoe, ik ben immers geen expert in die zaken. Waar gaat het over? Ik zoek een manier dat experten hun angst, ongeloof en weigerachtigheid zouden kunnen overwinnen om zodoende meer begrip te kunnen vinden voor wat lotgenoten integer en vreedzaam trachten te zeggen. Tegelijk ook m’n eigen angst aangezien ik het door ervaring al niet eens meer durf vragen. Aan informatie en nuchter doordachte verklaringen ontbreekt het echter niet, hoe zouden jullie zoiets aanpakken?

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 14-12-2019 om 18:13 zei thom:

Als het klopt is het niet waar, want niets is waar.

Het wordt gezegd, er is verwarring en verhulling nodig om eenheid of echtheid te kunnen vinden of ervaren, en diegenen die dat vinden denken misschien plots dat ze Jezus zijn of een andere profeet door culturele conditionering. Naargelang interpretatie of het vervolg op deze ervaringen kunnen er zich verschillende zaken ontplooien, soms leidend tot de vorming van een nieuwe religie met inbegrip van mythisch lidmaatschap van zij die hierin zonder ervaringskennis volgen. Finaal kan dit leiden tot een haast onbevattelijk kluwen van allerhande strekkingen of religies die stuk voor stuk dan weer gekaapt kunnen worden door corruptie of de dominantie van een aantal. Op deze manier kan dit proces oneindig doorgaan, niet zozeer verbindend maar nu net de verwarring stimulerend zonder oog te hebben voor het mechanisme die hieraan ten grondslag ligt. De synthese, licht, duisternis en ontelbare tinten grijs, of niemand die alle rollen speelt, dat zijn wij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 14-12-2019 om 16:06 zei Bastiaan73:

Waar staat TTC ook al weer voor? Telkens Totaal Cryptisch?

Aanvankelijk had ik echt niet gedacht dat het zo erg zou zijn, iets waar ik middels m’n GGZ- ervaring veel van geleerd heb is dat je niet eenvoudig iets kan zeggen en dat een GGZ-expert dan wel spontaan de reflectie zou maken binnen het kader van zijn/haar studies. Belangrijker is nog dat die reflectie, zij het na diepgaander screening en verificatie, een beter begrip zou kunnen toelaten naar veel meer lotgenoten, en daarom ook zou kunnen doorstromen naar collega’s binnen het vakdomein. Het is dan ook nu pas dat ik besef hoe dom ik ben, ik achtte dit zelfs als een vanzelfsprekendheid, een uitermate pijnlijke vergissing die ook m’n hartenpijn voedt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 19:45 zei Bastiaan73:

Zou je daar op willen reageren?

Zeg dat wel, hebben alles dan nog zo eenvoudig mogelijk vertaald zodat het maar een kwartiertje zou kosten om het te kunnen begrijpen, verder allerhande mythes die zich binnen samsara ontvouwen waar we in verstrikt kunnen raken op een manier die geen uitkomst schijnt te bieden. Kortom, het is dus heel eenvoudig om OPS-lijder te worden, het is nog een ander om iemand te vinden die nog een kwartiertje tijd heeft. Zeg dan nog dat het menselijke lijden geen zin heeft, als de donkere nachten van de ziel maar dan op collectief vlak.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9-2-2020 om 08:13 zei Fundamenteel:

Die puzzelstukken? Wat we over het hoofd zagen?

Het is bizar maar denk het wel, schuld en schaamte kunnen zich pas gaan manifesteren wanneer we ons bewust worden van de schade die we hebben aangericht, zij het in alle onwetendheid. De vraag stelt zich dan ook hoe iemand reageert wanneer naar dat schuld- en/of schaamtebesef direct of indirect wordt verwezen, of zelfs nog maar intuïtief aangevoeld wordt. Anders gezegd, om het binnen de GGZ-context te houden, hoe wordt iemand onthaald die met een zwaar ethisch dilemma te kampen heeft? Sta je dan, indien inhoudelijk begrepen, niet gewoon samen machteloos jegens een overweldigende wereld die helemaal geen notie heeft van diverse anomalieën die het systeem onderhouden op een manier dat geen kentering laat vermoeden? En erger misschien, wat als die kentering zich wel zou kunnen doorzetten, gaat er dan plots een grote mea culpa galmen? Ik weet het niet, reflecties over schuld en schaamte, en vergeving.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-12-2019 om 19:04 zei Fundamenteel:

Laten we dan toch terugkeren naar de onwetendheid van weleer.

Wat eenvoud vermag, in het hermetisme, dat afkomstig blijkt van het syncretisme, wordt de mens beschouwd als dronken en slaperig, want zijn zintuigen binden hem aan de materiële wereld en benemen zo het zicht op het goede. Hiertegenover, of misschien zelfs net omwille van, staat de donkere nacht van de ziel die als tweeledig gezien wordt, het zuiveren van de zintuigen en het zuiveren van de geest. Hoe deze processen ten individuele titel doorlopen worden is wellicht heel divers maar in dynamisch opzicht vertelt het ons heel wat, dit is werkelijk ontnuchterend. Het correlaat met diverse stoornissen mag hier frappant genoemd worden, de vraag stelt zich echter wel hoe we dit nu op een pragmatische manier kunnen aantonen. Is dit überhaupt mogelijk op een manier dat iedereen het ook eenvoudig kan begrijpen? Het antwoord hierop is voorspelbaar, net zoals wellicht de reacties van verbazing en verwondering, hoop doet leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Fundamenteel:

Somewhere over the rainbow... Shi take paddenstoelen besprenkeld met tijm, avocadoolie en keiveel lookboter laten opzuigen. She will never know.... "zero vet snoesje".

Dank, ik zal er maar definitief een einde aan maken,  werkelijk niets heeft nog zin in deze wereld. Veel succes en groetjes aan M.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid