Spring naar bijdragen

Poel des Vuurs (verschillende interpretaties)


Aanbevolen berichten

Op 7-2-2020 om 11:31 zei sjako:

Dat ik dat jou nog moet uitleggen.......

Hoe we nu precies tot dat begrip elaboratie zijn gekomen is principieel eenvoudig, iedereen kan dit voor zichzelf testen om dan zelfstandig een oordeel te vormen of er enige waarachtigheid in verscholen zit. Elaboratie heeft te maken met de diepe verwerking van informatie zodat het ook minder makkelijk vergeten wordt, heeft dus niets te maken met dom of slim maar met parate kennis die tot deze of gene nuchter doordachte conclusie kan leiden. Naar de klant luisteren is daarom niet altijd even eenvoudig, zeker niet wanneer dat betekent dat ook het eigen referentiekader onder druk komt te staan. Communicatie is dan ook een vak apart, net zoals mensen zich onbegrepen kunnen voelen bij ontstentenis van de bereidheid tot gedegen elaboratie, het hangt allemaal samen. Fascinerend is het, het zit in kleine dingen, letterlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 52
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Iedere ziel is uit God gekomen en behoort God toe.  Uit datzelfde citaat dat Sjako aanhaalt kun je dat zien, als je het nog niet had begrepen uit de woorden van Jezus (gij zijt allen goden, zonen van

  • 2 weeks later...
Op 30-1-2020 om 09:34 zei sjako:

Nee. De eerste dood is de natuurlijke dood die we allemaal een keer ondergaan. We zijn dan figuurlijk in Hades totdat we een opstanding krijgen. Als we dan een opstanding tot een veroordeling krijgen ondergaan we een eeuwige straf, een eeuwige dood. Dus de Poel des Vuurs is wel iets negatiefs. Maar het is dus niet zo dat we eeuwig bewust in die Poel des Vuurs zitten. 

Opmerkelijk idee vond ik, dat eerst het evangelie over heel de wereld moet verspreid worden alvorens Jezus terugkomt, vooral wanneer je hierover begint door te denken. Meer dan waarschijnlijk zijn de meningen hierover verdeeld waardoor het ook nooit kan lukken, tenzij je een nieuwe GGZ in het leven roept met nagenoeg dezelfde ambities, apart is het.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid