Spring naar bijdragen

Theologie, referentiekaders, dissonantie en trollen.


Aanbevolen berichten

Op 26-3-2020 om 20:48 zei Noel2:

Het is dan toch een jezelf forceren, dat onder-scheiden.

Wat begint met een haast onmogelijke taak lijkt steeds eenvoudiger te worden door te abstraheren en diverse obstakels weg te nemen, om finaal te eindigen met een A4’tje als synthese van een herstelonderzoek waar je moederziel alleen over kan dromen. Het voor velen onmogelijke als waarschijnlijkheid, potentieel in het verschiet, in het hier en nu.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 2,3k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Verwarrend wordt het pas wanneer we deze fenomenen afzetten tegenover normale systemen die berusten op beperkte rationaliteit, naargelang vanuit welk paradigma gekeken wordt. Heel bijzonder, iedereen

moderartie: Ik heb het topic verplaatst; het past toch niet zo erg in Theologie. Het is meer een soort filosoferen. Bedenk overigens dat Credible een christelijk jongerenforum is. Open lieve

Dan filter/bepaal jij zelf hoe jij reageert op die berichten. Mensen hebben over het algemeen prima door waar de zwakke punten van een ander zich bevinden en maken daar misbruik van om zichzelf beter

Posted Images

Op 7-4-2020 om 19:21 zei Fundamenteel:

Het werd al werkelijkheid voor ik het riep he. In feite was het al werkelijkheid voor ik ontwaakte. Als het volk neen zegt, is dat neen.

Fascinerend is het spel, naar analogie met de positieve desintegratie theorie, in de eerste plaats zien we dat de toxische omgeving bepaald wordt door een economie die berust op beperkte rationaliteit van waaruit een dubieuze logica kan geventileerd worden, om vervolgens machteloos toe te kijken wanneer elke dialoog hieromtrent nu net versmacht wordt door die dubieuze logica. Op deze manier komen we misschien spontaan op het eerder cynische idee dat straks een leger psychologen noodzakelijk zal worden om een en ander te herstellen, wat natuurlijk enkel kan wanneer psychologen zelf deze dubieuze logica willen (h)erkennen als een structureel obstakel binnen het kader van herstel. En ondanks het hier om principieel kleine dingen gaat, zijn de gevolgen verregaand. Kortom, ervaringswerkers in de GGZ kunnen deze informatie of inzichten dan wel in alle ernst en integriteit aanbieden, het gaat ver voorbij hun verantwoordelijkheid om een en ander verder te dragen. En op deze manier krijgen we ook steeds meer inzicht in het OPS-lijderschap, van waaruit diverse symptomen eerder normaal menselijk kunnen geacht worden, wat elke dag pijnlijk is om redenen die we nu als ‘absurd’ kunnen percipiëren, nuchter doordacht. Maar dat is theorie, hoe hiermee om te gaan een andere kwestie, co-creatie alvast een stap in de goede richting.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-3-2020 om 11:56 zei Fundamenteel:

Niemand zit uw herstel in de weg, dat is net het hele punt dat u hier ontgaat omdat je het naar trollen herleid.

Een aantal maakt het echt wel bont, terwijl miljoenen mensen harder en langer gaan werken, jongleren zij met de Fishervergelijking om zich verbolgen af te vragen waarom niet meer mensen hun kinderlijke creativiteit aanwenden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-4-2020 om 09:52 zei Fundamenteel:

Moet je eens inbeelden hoe het voor iemand is met een hoog onrechtvaardigheidsgevoel. Wanneer mensen wegkijken bij de dood en 5seconde later lesjes ethiek durven geven.

Echt iets voor jou, 

Citaat

Brandon Smith de man over wie we al veel geschreven hebben en die de huidige ineenstorting van het financieel/economisch al lang geleden heeft voorspeld, zegt nu dat het duidelijk is dat het ebola virus in 2014 een oefening was voor wat er nu gebeurt. Smith schreef toen al hoe een wereldwijde pandemie gebruikt kon worden als dekmantel voor de satanische sekte om de economie te laten instorten en om daarmee een controle over de bevolking te krijgen die onder normale omstandigheden nooit mogelijk zou zijn. (bron)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-4-2020 om 09:46 zei Bastiaan73:

9 bladzijden verder...

Het is bijna als een wonder, zelfs overweldigend, hoeveel conclusies ik kan koppelen aan dat ene inzicht dat, door het gemis hieraan, zoveel neveneffecten genereert waardoor het ook amper mogelijk is om er aandacht voor te vinden, machteloos en stigmatiserend. Alsof tijd en ruimte, of beweging in algemene zin, de menselijke geest dermate consumeert waardoor we niet meer zien wat er onderliggend speelt, onbewust. Voor het individuele zelf, wanneer we bereid zijn hier steeds dieper over door te denken, is dit enorm verrijkend en verlossend, in relatie tot het menselijke lijden een kwelling, weerzinwekkend in vergelijking met het potentieel dat we hierdoor missen. De vele gradaties laat ook toe om heel wat verbanden te leggen met diverse stoornissen, alsof het individuele zelf zich een weg doorheen dit kluwen tracht te banen, met heel wat overprikkelingen en andere symptomen tot gevolg. Van harte, voor wie het de interesse kan genieten, niet zomaar wat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Echt iets voor jou, 

 

Dat is ook wat ik getoond heb nadat anderen het uitspitte. Je kan de trolreacties al verwachten. Zelfs een spast die modereert zonder te lezen. :)

Dat ze als eerste mogen ervaren wat ons aangedaan gaat worden.

Al krijg ik levenslang, wie dat op mijn dierbaren of mij wilt toepassen ligt er 10sec na dood bij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Fundamenteel:

Dat is ook wat ik getoond heb nadat anderen het uitspitte. Je kan de trolreacties al verwachten. Zelfs een spast die modereert zonder te lezen. Dat ze als eerste mogen ervaren wat ons aangedaan gaat worden. Al krijg ik levenslang, wie dat op mijn dierbaren of mij wilt toepassen ligt er 10sec na dood bij.

Er zijn verschillende werelden, die andere is alleen niet gekend. En erger, die krijgt geen toegang tot het bewustzijn door al die trolacties.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei TTC:

Er zijn verschillende werelden, die andere is alleen niet gekend. En erger, die krijgt geen toegang tot het bewustzijn door al die trolacties.

Neenee er is 1 wereld, deze, Moeder Aarde. Daarop wonen rijke gemeenschappen die algemene belangen delen en waar mensen als gij en ik niet in passen. En waar mensen die er wel in passen volledig onderworpen moeten worden aan hun middelen, eten, medicatie, woonst, zorg, alles....

Dat is niet op te lossen met helikoptergeld of een reset. Ze staan 1001 stappen ahead of your game. Als de levensstandaard van nu tot 10x beter kan, gaan de rijke mensen die vinden dat de aarde overbevolkt is dat dan gunnen? Denk je dat ze het graag gemakkelijk maken zodat er nog meer kinderen bij komen waarvoor nu al infrastructuur te kort komt?

Nope, die hebben zich volledig ingedekt en gaan zelf selecteren wie mee mag naar de nieuwe wereld en wie niet. Wat dan deze wereld is herschikt naar hun hand. Sig heilt vooral verder globalisme :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Fundamenteel:

Neenee er is 1 wereld, deze, Moeder Aarde. Daarop wonen rijke gemeenschappen die algemene belangen delen en waar mensen als gij en ik niet in passen. En waar mensen die er wel in passen volledig onderworpen moeten worden aan hun middelen, eten, medicatie, woonst, zorg, alles....Dat is niet op te lossen met helikoptergeld of een reset. Ze staan 1001 stappen ahead of your game. Als de levensstandaard van nu tot 10x beter kan, gaan de rijke mensen die vinden dat de aarde overbevolkt is dat dan gunnen? Denk je dat ze het graag gemakkelijk maken zodat er nog meer kinderen bij komen waarvoor nu al infrastructuur te kort komt? Nope, die hebben zich volledig ingedekt en gaan zelf selecteren wie mee mag naar de nieuwe wereld en wie niet. Wat dan deze wereld is herschikt naar hun hand. Sig heilt vooral verder globalisme 

Er zijn al minstens acht verschillende wereldbeelden, die zitten in ons hoofd. Sommigen daarvan zijn zo destructief dat letterlijk niets kan, ondanks het allemaal gewoon op internet staat. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei TTC:

Er zijn al minstens acht verschillende wereldbeelden, die zitten in ons hoofd. Sommigen daarvan zijn zo destructief dat letterlijk niets kan, ondanks het allemaal gewoon op internet staat. 

Een wereldbeeld is anders dan de wereld. De leefwereld is algemeen en het beeld dat we daarop vormen zal wel wat nullekes achter de 8 dragen.

Ge zijt beter waakzaam bij degene die u schade gaan aanbrengen he. Eerder dan er een oplossing van te vragen, zie dat daar het probleem is. En hoe meer mensen mij anders overtuigen, hoe meer ik geneigd zal zijn het achterliggende wereldbeeld te nuanceren. Dat heb ik niet uit mijn duim gezogen, maar wordt glashelder en transparant getoond. 

Doe een collectief dat altijd gelijk had eens versus een politiek die altijd loog zichzelf in te dekken of eigen belangen te dienen.

En als de bijbel in haar profetie tot een heel patroon in vervulling gaat, dan mag zelfs de beste econoom of wetenschapper mij anders pogen wijsmaken. Zal nooit meer lukken, die overtuiging is geworteld. Alles is gelogen en 1 show om ons af te leiden zodat ze de final stage kunnen afronden. De mens onder totale onderwerping van het beestensysteem. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Fundamenteel:

Een wereldbeeld is anders dan de wereld. De leefwereld is algemeen en het beeld dat we daarop vormen zal wel wat nullekes achter de 8 dragen. Ge zijt beter waakzaam bij degene die u schade gaan aanbrengen he. Eerder dan er een oplossing van te vragen, zie dat daar het probleem is. En hoe meer mensen mij anders overtuigen, hoe meer ik geneigd zal zijn het achterliggende wereldbeeld te nuanceren. Dat heb ik niet uit mijn duim gezogen, maar wordt glashelder en transparant getoond. Doe een collectief dat altijd gelijk had eens versus een politiek die altijd loog zichzelf in te dekken of eigen belangen te dienen. En als de bijbel in haar profetie tot een heel patroon in vervulling gaat, dan mag zelfs de beste econoom of wetenschapper mij anders pogen wijsmaken. Zal nooit meer lukken, die overtuiging is geworteld. Alles is gelogen en 1 show om ons af te leiden zodat ze de final stage kunnen afronden. De mens onder totale onderwerping van het beestensysteem. 

Soms zegt men dat één van de grootste problemen in de Westerse samenleving de kloof tussen arm en rijk is, dat is waar. Echter, dit is een ‘Westerse’ manier om ernaar te kijken, louter gekwantificeerd als de inkomenskloof. En hoe alarmerend die kloof ook is, er is nog een zorgwekkender kloof nl. de innerlijke kloof, een cultuurkloof, een kloof in bewustzijn, een kloof in de diepte. Als het zwaartepunt van een samenleving meer en meer verschuift, als steeds meer mensen overgaan van egocentrisch naar etnocentrisch en wereldcentrisch, dan plaatst dit een zware last op de samenleving om die mensen ‘verticaal’ te integreren op verschillende diepten in hun eigen ontwikkeling. En hoe dieper het zwaartepunt van een cultuur ligt, des te groter is de noodzaak en de last van deze verticale integratie. Zoals altijd maakt het nieuwe en hogere zwaartepunt de beschikbaarheid van de hogere of diepere structuren voor individuele burgers mogelijk, maar garandeert het die niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei TTC:

Soms zegt men dat één van de grootste problemen in de Westerse samenleving de kloof tussen arm en rijk is, dat is waar. Echter, dit is een ‘Westerse’ manier om ernaar te kijken, louter gekwantificeerd als de inkomenskloof. En hoe alarmerend die kloof ook is, er is nog een zorgwekkender kloof nl. de innerlijke kloof, een cultuurkloof, een kloof in bewustzijn, een kloof in de diepte. Als het zwaartepunt van een samenleving meer en meer verschuift, als steeds meer mensen overgaan van egocentrisch naar etnocentrisch en wereldcentrisch, dan plaatst dit een zware last op de samenleving om die mensen ‘verticaal’ te integreren op verschillende diepten in hun eigen ontwikkeling. En hoe dieper het zwaartepunt van een cultuur ligt, des te groter is de noodzaak en de last van deze verticale integratie. Zoals altijd maakt het nieuwe en hogere zwaartepunt de beschikbaarheid van de hogere of diepere structuren voor individuele burgers mogelijk, maar garandeert het die niet.

Maar waarom de rijken rijk zijn en de armen arm heeft alle tijden dezelfde oorzaak gehad he :D

En nu zijn er dus psychopaten die arme mensen als proefexperiment gebruiken en daarvoor geprezen worden in de bladjes hier :) 

Het zal hetzelfde worden als in alle tijden, alleen op globale schaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Fundamenteel:

Maar waarom de rijken rijk zijn en de armen arm heeft alle tijden dezelfde oorzaak gehad he En nu zijn er dus psychopaten die arme mensen als proefexperiment gebruiken en daarvoor geprezen worden in de bladjes hier Het zal hetzelfde worden als in alle tijden, alleen op globale schaal.

Zo, die diepere structuren hebben we alweer snel onderzocht, zo kunnen we verder met de rest van de waan. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ge zijt beter waakzaam bij degene die u schade gaan aanbrengen he. Eerder dan er een oplossing van te vragen, zie dat daar het probleem is. En hoe meer mensen mij anders overtuigen, hoe meer ik geneigd zal zijn het achterliggende wereldbeeld te nuanceren.

De realiteit is de werkelijkheid omgeven door een waas waarin we in het duister zoeken naar onszelf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Fundamenteel:

En als de bijbel in haar profetie tot een heel patroon in vervulling gaat, dan mag zelfs de beste econoom of wetenschapper mij anders pogen wijsmaken. Zal nooit meer lukken, die overtuiging is geworteld. Alles is gelogen en 1 show om ons af te leiden zodat ze de final stage kunnen afronden. De mens onder totale onderwerping van het beestensysteem. 

Derde orde impulsen kunnen leiden tot radicale inzichten, hiermee zeggend een probleem aan de bron detecteren en ook op dat niveau aanpakken. Dit is tweeledig te beschouwen, enerzijds ten individuele titel door introspectie en herstelonderzoek, anderzijds de expressie daarvan in de vorm van hulpvragen aan de GGZ, in alle integriteit en sereniteit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 5-4-2020 om 16:24 zei Fundamenteel:

I like christianity but I don’t like its christians.

Succesvol veranderen is gestoeld op drie vormen van bewustzijn, omgevingsbewustzijn, sociaal bewustzijn en zelfbewustzijn. Deze niveaus van bewustzijn dragen bij aan succesvolle verandering en aan je eigen ontwikkeling. Je kunt alleen bewust zijn als je de rust neemt om naar jezelf te kijken, tijd hebt om aandacht te geven aan anderen en de ruimte neemt om waar te nemen wat er in je omgeving gaande is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Fundamenteel:

 

Het is werkelijk verwonderlijk hoe eenvoudige remedies voor complexe problemen zo doeltreffend kunnen zijn, net zoals het verbazingwekkend is hoe ze telkens versmacht worden binnen het complexe denken waartoe ze nu net een oplossing willen zijn. Op deze manier wordt de verwoestende impact van interferentie dan ook transparant gemaakt, om vervolgens nuchter te kunnen besluiten dat de mensheid strijdt tegen problemen die al opgelost zijn. Kortom, het is eenvoudiger om Einstein te begrijpen dan er geloof aan te hechten, wanneer hij stelt dat absurde ideeën ons hoop bieden, voor vanuit dat standpunt absurde problemen.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei TTC:

Het is werkelijk verwonderlijk hoe eenvoudige remedies voor complexe problemen zo doeltreffend kunnen zijn, net zoals het verbazingwekkend is hoe ze telkens versmacht worden binnen het complexe denken waartoe ze nu net een oplossing willen zijn. Op deze manier wordt de verwoestende impact van interferentie dan ook transparant gemaakt, om vervolgens nuchter te kunnen besluiten dat de mensheid strijdt tegen problemen die al opgelost zijn. Kortom, het is eenvoudiger om Einstein te begrijpen dan er geloof aan te hechten, wanneer hij stelt dat absurde ideeën ons hoop bieden, voor vanuit dat standpunt absurde problemen.

Absurde ideeën die in vervulling komen bieden meer dan hoop, ze leveren extase.

Foto was genomen op ISO 25600. Anders zou je dat ander lichtje nooit zien. Enfin, ge kunt uw shutterspeed ook langer openzetten. Maar dan moet je gelijtijdig meedraaien met de aardas of uw foto is niet zuiver. Dan zijn die sterren lopende streepjes. 

Ik wil een volger aansluiten op mijn statief. Dan klik ik via pc op de ster, of touchscreen met tablet/smartphone; en dan volgt die telescoop het vanzelf. 

Dan zet ik dat op ISO 800 maar shutterspeed op 20 ofzo. 

Waar een mens voor uit zijn bed komt of wakker blijft he :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ja de nuchtere realiteit ...

Wat jij de nuchtere realiteit noemt, is de duistere realiteit die berust op een systeem van beperkte rationaliteit. Eeuwen kan het doorgaan, tot we die beperkingen oplossen, wat natuurlijk niet zal gebeuren omdat jij het zegt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei TTC:

Wat jij de nuchtere realiteit noemt, is de duistere realiteit die berust op een systeem van beperkte rationaliteit. Eeuwen kan het doorgaan, tot we die beperkingen oplossen, wat natuurlijk niet zal gebeuren omdat jij het zegt.

Weet je dat ik net een meting gedaan heb op google earth? Ik kan op 4km afstand iemand in zijn neus zien peuteren. Nog 1 adapterke en ik kan kilometers verder kijken. Stiekem he,.,

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Fundamenteel:

Weet je dat ik net een meting gedaan heb op google earth? Ik kan op 4km afstand iemand in zijn neus zien peuteren. Nog 1 adapterke en ik kan kilometers verder kijken. Stiekem he,.,

We zouden ook vanuit de ruimte naar de aarde kunnen kijken, van ver lijkt er niets aan de hand en misschien wel aanlokkelijk om te wonen. Zou het andersom dan ook zo zijn, dat buitenaardse planeetbewoners zichzelf niet kunnen zien?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid