Spring naar bijdragen

Wie is bekeerd tot de RKK


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 311
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

We gaan ondertussen alweer deze kant op:

Quote:
Ok laat Kate haar opmerkingen maar posten. Als dit topic dan straks in "Het katholicisme is van de duivel en de paus is een pedofiele antichrist muahaha"-topic 3 veranderd ligt het tenminste niet aan mij.

smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 18 juli 2005 13:21:09 schreef girl het volgende:

Hoi,

Ik vroeg me af of hier misschien mensen zijn die katholiek zijn geworden.

Bijvoorbeeld als je van huis uit zelf wel al katholiek bent, maar later zelf pas echt bent gaan geloven. Of als je eerste naar een protestantse kerk ging, en later er voor hebt gekozen om katholiek te worden, of voorheen helemaal geen geloof had maar bekeerd bent.

Ik ben zelf een jaar geleden bekeerd, en ben nu christen. Nog geen katholiek. Ik ga nog namelijk niet naar een kerk en ben ook nog niet gedoopt.

Ik zou graag katholiek willen worden, en zou ervaringen willen horen van anderen die ook katholiek zijn geworden, en wat er toen allemaal gebeurd is.

alvast bedankt.

Ik ben later pas echt praktiserend geworden ik ben zelf van Colombia en daar ging ik met de oudere mensen mee naar de Mis en het was toen voor mezelf duidelijk dat dit voor mij de enige manier is om God op de juiste manier te ontmoeten.

Voor mij heeft de katholieke kerk ALLES wat ik bij andere kerken heb gemist. Zelf ging ik vroeger wel eens mee naar de protestantse diensten maar daar ben ik God nooit tegengekomen of heb ik nooit een gevoel gehad dat ik in ontmoeting trad met God, het was sfeerloos en er was geen enkele ruimte voor meditatie en spiritualiteit. Ook ben ik wel eens in de Evangelie kerken geweest maar daar werd ik meteen overdonderd door de chaos en het naar mijn mening te uitbundige en het op mensen inpraten.

Voor mij is het katholicisme alles het is mijn levens stijl geworden en het heeft de elementen die men nodig heeft om Jezus en God echt te ontmoeten.

Zo bid ik vaak de rozenkrans en dan voel ik een diepe verbondenheid met God, dat is mischien voor protestanten niet echt goed te begrijpen omdat er veel mensen zijn die denken dat het in de katholieke kerk meer om uiterlijk vertoon draait. Maar ik verzeker je dat op het moment dat je echt stil wordt in jezelf en je concentreerd aan de hand van de bijbel en de juiste omgeving dat het je kan inspireren en dat het je juist dichter bij God brengt.

Veel Protestant Christenen weten weinig van de sacramenten en weten ook niet altijd heel goed waarom bepaalde dingen gebruikelijk zijn, ik val niemand aan maar soms leid dit tot vooroordelen of de RKK en zelfs tot veroordeling en verkettering. Dat is enorm jammer omdat het juist een prachtig geloof is dat je enorm kan helpen.

om toch maar even voor je wat recht te zetten

Wij geloven net als iedere christen dat jezus is gestorven voor onze zondes en dat hij nu levend is aan de rechterhand van God. Het is jezus alleen die ons kan redden van de hel niemand anders ook onze heilige Maria kan geen zielen redden (veel protestanden denken dat de rkk leert dat Maria mede redder is).

We geloven dat Jezus aanwezig is in de eucherastie dus in het brood en dat dit het lichaam is.

Verder bidden wij inderdaad tot Maria en ook tot de heiligen velen zien dit als afgoderij en in tegenstrijd met de bijbel maar wij zien het als richting aanwijzers Zij (de heiligen) hebben ons laten zien op welke manier we christus kunnen navolgen.

Aankomende zomer ontmoeten we de paus op de wjd in keulen en dat wordt een masaal feest.

Bezoek eens een Mis of ga naar www.catholic.com daar vindt je mischien antwoorden die je kunnen aantonen waarom en hoe bepaalde gebruiken worden uitgevoerd.

het is niet moeilijk om toe te treden er zijn veel mensen die je kunnen helpen, je kan bijvoorbeeld in september de nieuwe cyclus bijwonen dan wordt je gevormd en doe je ook gelijk je eerste communie.

Veel succes en sterkte...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 14:56:11 schreef Joozt het volgende:

We gaan ondertussen alweer deze kant op:

[...]

smile.gif

Inderdaad Joozt en dat is niet de bedoeling nooo.gif

@Kate: Als je niet over de RKK wilt praten laat dan dit topic met rust! Er wordt hier gevraagd om ervaringen, zoals Tom en CA die delen. Dit topic (en geen enkel ander topic) is bedoelt om de RKK te bestempelen alszijnde niet van God. Dat jij die mening hebt mag, maar dat hoef je niet continue uit te dragen in (informatieve navraag) topics als deze! Dit is de laatste keer dat ik je erop wijs.

Link naar bericht
Deel via andere websites

HOi,

iedereen bedankt voor de reakties.

iggi jij bedankt voor je links. Ik heb nog even niet de gelegenheid gehad om die ene link goed te lezen ( groot stuk tekst), maar dat ga ik strakjes doen.

Iemand vroeg mij wat mij aantrok aan de katholieke kerk.

Het is eigenlijk een gevoel dat ik opeens kreeg.

Toen ik bekeerd was een jaar geleden voelde ik me totaan kort geleden meer aangetrokken tot protestantse kerk omdat ik de katholieke kerk niet als waarheid zag, en er vooroordelen over had.

Ik was een keer in een protestantse kerk geweest en ik voelde eigenlijk niet echt iets dat ik me er heel thuis of iets bij voelde.

Eigenlijk opeens nadat ik met een vriend die katholiek was en met hem even een kerk binnen was gelopen, heb ik sindsdien veel ervoor gevoeld om katholiek te worden en kreeg ik daar gewoon een goed en warm gevoel bij. Ook ging ik meer begrijpen dat maria wordt vereerd.En heb ik niet meer zo'n houding van dat staat toch niet letterlijk in de Bijbel dus het moet slecht zijn ofzo!! Ik kan het niet goed omschrijven. Het is een gevoel dat ik heb en een goede sfeer die er hangt in die kerk, zo ervaar ik dat tenminste.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ooh sorry ik lees nu dat de vraag wat de motivatie om Rooms Katholiek te worden voor een ander was mondhouden.gif! Oja en ik wil ook nog even zeggen, ik heb ook een verhaal gelezen dat over een man en vrouw ging, beiden protestants, hij was dacht ik een voorganger in een protestantse kerk en zag katholiek als dwaallleer. Totdat hij op de een of andere manier zich ging verdiepen in het katholieke geloof, en gesprekken aanging met katholieken. Hij is toen katholiek als de waarheid gaan zien en is toen bekeerd. Ik vond het een mooi verhaal, dat heeft ook wel een beetje mijn vooroordelen weggenomen. Ook kijk ik niet meer negatief tegen de Paus aan, ik vind het juist mooi dat er iemand is die de gelovigen leidt en steunt in hun geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 19 juli 2005 16:54:11 schreef Michiel het volgende:

@Kate: Als je niet over de RKK wilt praten laat dan dit topic met rust!

Michiel, hoe kom je erbij dat ik niet over de RKK wil praten?

Quote:
Dit topic
(en geen enkel ander topic)
is bedoelt om de RKK te bestempelen alszijnde niet van God.

Nou breekt mijn klomp.....

Dat bedoel je vast niet........knipoog_dicht.gif

Quote:
Dat jij die mening hebt mag, maar dat hoef je niet continue uit te dragen in (informatieve navraag) topics als deze! Dit is de laatste keer dat ik je erop wijs.

Het enige dat ik heb gedaan (waar jij volgens mij op doelt), is ingaan op iets dat Levi schreef, puur ter overdenking, zodat Girl - en dat lijkt me wel zo objectief - de RKK vanuit de realiteit kan bezien.

Wanneer dat echter ongewenst is, zal ik mijn mond wel houden, u zegt het maar.......

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 19 juli 2005 00:13:41 schreef Levi het volgende:

Huh? Ik begrijp het niet meer.

Geeft niet smile.gif We bedoelen het beiden niet rot, lijkt me.

Quote:
1. Ik zie een post van jou dat "men" je nog nooit heeft horen preken.

2. Iemand reageert daarop, waarna jij zegt dat je nog niet gewijd bent, en dat dus (kennelijk) helemaal niet mag. of daartoe geen bevoegdheid hebt.

3. Ik ben gelovig. Ik lees de bijbel, en als ik het bovenstaande zie, heb ik daar mijn vraagtekend bij. Als ik dat in een reactie post, wordt mij meegedeeld dat "ik het goed zal bedoelen", maar dat je geen behoefte hebt om dit soort persoonlijke zaken te delen... Ga dan nog eens naar het gestelde onder punt 1, wat door jouw gepost is. Ik zou bijna zeggen: Begin er niet over als je het er niet over wilt hebben, of in ieder geval, wees dan niet verbaasd als iemand er op reageert.

Nee, daar heb je gelijk in, ik had er helemaal niet over moeten beginnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 19 juli 2005 17:31:51 schreef girl het volgende:

ik heb ook een verhaal gelezen dat over een man en vrouw ging, beiden protestants, hij was dacht ik een voorganger in een protestantse kerk en zag katholiek als dwaallleer...

"Rome, ons thuis", van Scott en Kimberley Hahn?

Theologisch een erg aanvechtbaar boek, omdat het nogal cliché-matig over de calvinistische leer praat, maar als ervaringsverhaal wel boeiend.

Girl, heb je al contact met een parochie, of nog beter, een bisdom?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 17:42:04 schreef Kate het volgende:

Het enige dat ik heb gedaan (waar jij volgens mij op doelt), is ingaan op iets dat Levi schreef, puur ter overdenking, zodat Girl - en dat lijkt me wel zo objectief - de RKK vanuit de realiteit kan bezien.

Wanneer dat echter ongewenst is, zal ik mijn mond wel houden, u zegt het maar.......

Ik ben geen moderator, dus ik mag me er wellicht niet mee bemoeien, maar ik zou het jammer vinden als Kate haar bijdragen niet meer zou geven. De vragen die ze opwerpt zijn maar al te belangrijk. Zovelen roepen tegenwoordig dat de RKK hen aanspreekt, vanwege zaken als sfeer, esthetische zaken, etc. Er is niets mis mee als dat je aantrekt, maar het kan geen kwaad ook een beetje na te denken over de theologische kant van de zaak. Geloof je, werkelijk, wat de RKK leert? Zo nee, dan heb je nog wat speurwerk te doen. En in ieder geval heb je dan niets te zoeken bij het Allerheiligste Sacrament.

Het moge duidelijk zijn dat ik Kate's visie op de RKK niet deel. Maar ik denk dat Kate's rol dezelfde zuiverende werking op katholieken kan hebben, die protestanten al enige eeuwen voor de RKK spelen. En dat is, naar mijn mening, een zeer wezenlijke rol.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 17:50:03 schreef diakio het volgende:

[...]Geeft niet
smile.gif
We bedoelen het beiden niet rot, lijkt me.

[...]Nee, daar heb je gelijk in, ik had er helemaal niet over moeten beginnen.

Diako, mijn excuses als ik je ergens mee voor het hoofd gestoten heb.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 17:58:38 schreef diakio het volgende:

[...]"Rome, ons thuis", van Scott en Kimberley Hahn?

Theologisch een erg aanvechtbaar boek, omdat het nogal cliché-matig over de calvinistische leer praat, maar als ervaringsverhaal wel boeiend.

Heb dit boek ook gelezen. En vraag me af wat je bedoeld met theologisch aanvechtbaar.

Bedoel je daarmee misschien dat het echtpaar Hahn de RKK probeert te bewijzen met bijbelteksten..?

Het boek sprak me inderdaad als getuigenis, als ervaringsverhaal aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 19 juli 2005 18:16:50 schreef Levi het volgende:

Oh, ik meende het toch echt geleerd te hebben op school.

Naar ik meen was dat ook ooit zo. Gelukkig is het nu anders, de Bijbel is geen "verboden te lezen" boek meer. Toch hebben katholieken duidelijk veel minder kennis van de Bijbel dan protestanten. Mogelijk ligt de oorzaak daarvan in het verleden. Ik hoop dat katholieken zich niet op dat verleden vastpinnen, maar de Bijbel ter hand nemen om de o zo noodzakelijke kennis van God tot zich te nemen, wat hun relatie met God alleen maar ten goede zal komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 18:16:50 schreef Levi het volgende:

[...]

Oh, ik meende het toch echt geleerd te hebben op school.

Weet ik. Veel protestanten en Nederlandse katholieken geloven dit, maar het is echt niet waar. Wat wel waar is, en wellicht is dat de bron van dit verhaal, is dat veel lokale priesters er, zeker sinds Trente, nogal moeite mee hebben gehad. Het is lange tijd mode geweest om een soort hervertellingen van de Bijbel op de markt te brengen, door brave priesters, die een tekst aan de gelovigen wilden aanbieden die niet tot "ketterse misverstanden" kon leiden.

Een andere mogelijke bron, is het feit, en dat is wel een feit, dat de RKK alleen vertalingen "toestaat" die bisschopelijke goedkeuring hebben. In de tijd dat Latijn de volkstaal was, en Grieks de taal voor de gestudeerden, zorgde de RKK al redelijk snel voor een vertaling in de volkstaal. Maar toen het Latijn die positie van het Grieks begon over te nemen, was men stukken minder vlot met het verzorgen van nieuwe vertalingen in de "nieuwe" volkstalen. Voor Nederland komt daar bij dat het taalgebied zo klein is, dat het doen verzorgen van een vertaling gewoon erg duur is.

Maar oudere katholieken, die zich de tijden van vóór Vaticanum II herinneren (Vaticanum II stond, onder andere, in het teken van een herwaardering van de Bijbel binnen de RKK) kunnen nog vertellen hoe ook toen al het lezen van de Bijbel juist sterk werd aangeraden.

Het beeld is kortom iets gevarieerder. De werkelijkheid is zeker dat veel katholieken de Bijbel zelden lazen, hoewel men door de lezingen in de Kerk (dagelijks!) wel degelijk veel mee kreeg. Maar een verbod op het lezen van de Bijbel, vanwege de RKK, zal je niet vinden, voorzover mijn informatie strekt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 18:25:29 schreef Iggi het volgende:

[...]

Heb dit boek ook gelezen. En vraag me af wat je bedoeld met theologisch aanvechtbaar.

Bedoel je daarmee misschien dat het echtpaar Hahn de RKK probeert te bewijzen met bijbelteksten..?

Het boek sprak me inderdaad als getuigenis, als ervaringsverhaal aan.

Ik bedoel daarmee dat Hahn, opmerkelijk genoeg voor een calvinistisch theoloog, nogal een karikatuur maakt van de calvinistische theologie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de buurt waar ik woon hebben wij diverse geloofsgemeenschappen.

Zowel Pkn,baptist,R.K. ,pinkstergemeente etc.

Het zijn er heel wat.

Wat mij nu zo opvalt is dat het bij de R.K. de gewoonste zaak van de wereld schijnt te zijn om maar te vloeken wanneer het hen uitkomt.

Ze zijn veel losser in de pols.

Uiteraard gebeurt dat ook bij andersdenkenden, maar bij de R.k. toch het meeste en gemakkelijkste.

Verder spreken mij die beelden e.d. totaal niet aan.

Qua burenhulp kun je trouwens het beste bij hen terecht, want ze staan hier voor iedereen klaar.

Dit niet opvatten als een trap tegen het R.K, daarvoor weet ik er nog te weinig van.

Metvrg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 19 juli 2005 18:51:34 schreef kritisch het volgende:

Wat mij nu zo opvalt is dat het bij de R.K. de gewoonste zaak van de wereld schijnt te zijn om maar te vloeken wanneer het hen uitkomt.

Ze zijn veel losser in de pols.

Herkenbaar.

Quote:
Qua burenhulp kun je trouwens het beste bij hen terecht, want ze staan hier voor iedereen klaar.

Ik heb geen idee of dat een algemeen verschijnsel is. Ik heb zelf de indruk van niet, behalve mogelijk, MOGELIJK, dat katholieken, omdat ze ene minder hechte gemeenschap vormen, wat opener naar buiten zijn?

Quote:
Dit niet opvatten als een trap tegen het R.K, daarvoor weet ik er nog te weinig van.

Je hoeft je daar overigens totaal geen zorgen over te maken. De RKK heeft behoorlijke trappen te verduren (gehad), maar dat heeft haar nooit werkelijke schade gedaan. In tegendeel. Kritiek is nog geen trappen, en kritiek is heel gezond.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 18:46:57 schreef diakio het volgende:

Weet ik. Veel protestanten en Nederlandse katholieken geloven dit, maar het is echt niet waar.

Oké, jij zult het wellicht beter weten dan ik. Bedankt voor je verduidelijking.

Quote:
Het beeld is kortom iets gevarieerder. De werkelijkheid is zeker dat veel katholieken de Bijbel zelden lazen, hoewel men door de lezingen in de Kerk (dagelijks!) wel degelijk veel mee kreeg. Maar een verbod op het lezen van de Bijbel, vanwege de RKK, zal je niet vinden, voorzover mijn informatie strekt.

Nogmaals: Duidelijk. Spijtig trouwens dat overleveringen hierin de overhand gehad blijken te hebben. Mijn excuses voor het feit dat ik die als betrouwbaar achtte. Het zal nog wel wat tijd en inspanning kosten om daar iedereen van op de hoogte te stellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid