Spring naar bijdragen

Real-life / Life-letter


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 283
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Haha, nou juist daarom heeft hij weinig tijd voor andere zinnige dingen. Maar ze zijn wel ellenlang...

Sjaloom Marianne,

O, dat lijkt maar zo hoor. Een gemiddelde LifeLetter gaat namelijk als volgt:

Vandaag wil ik het hebben over de liefde van God voor jou. God heeft jou namelijk intens lief. Echt, er is niemand die zóveel van jou houdt als God. Zijn liefde is onverweldigend als je er voor openstaat. De bijbel zegt: 'God heeft jou zó lief, dat Hij Zijn Zoon voor jou gegeven heeft'.

Hij heeft Zijn Zoon Jezus gegeven voor jou, zodat jij vrij tot Hem mag komen. Er is geen enkele belemmering meer! Nee, je mag tot Hem komen, vrij als een kind. Dus heel open, eerlijk en zoals je bent. Want jij bent heel uniek. Jij bent heel bijzonder door Hem gemaakt. En omdat jij zo uniek bent, houdt Hij ook intens van jou.

Ook heeft Hij een plan met jouw leven. Hij heeft een uniek leven voor jou in petto. Je zult tot wonderen in staat zijn. Door God kun je echt bijzondere dingen doen. Want Zijn plan met jou is heel groot. Hij wil je namelijk het beste geven, omdat Hij zo intens van je houdt. En door Jezus kun je vrij tot Hem komen.

Daarom is het noodzakelijk dat je niet meer zondigt. Want door zonde kun je niet meer vrij tot Hem komen. Gelukkig voorzag God dat al en gaf Hij Jezus als offer. Daardoor kun je onbelemmerd tot Hem komen en met Hem op weg gaan. Door elke dag in de bijbel te lezen, te bidden en niet te zondigen, kun je met Hem tot Zijn doel met jou komen.

De zonde is namelijk heel slecht en verbreekt die relatie. God heeft er heel veel verdriet van als je zondigt. Hij is dan niet boos, maar wel heel teleurgesteld. Zóveel verdriet heeft Hij van de zonde, dat Hij Zijn Zoon ervoor opofferde. Daarom mag je niet meer zondigen, want anders vlieg je de hel in.

Maar hoe doe je dat, niet zondigen? Dat doe je door heel veel te bidden. Bidden is praten met God. Een gesprek met Hem, als het ware. Alleen dan niet volgens dat ene boek, want die is occult. Door met Hem te praten, kan Hij tot jou spreken. En kan Hij jou helpen met Hem te blijven gaan. En zo zijn plan met jou volmaken.

Ook doe je dat door elke dag in de bijbel te lezen. De bijbel is Gods Woord. Het is Gods Woord omdat er geen leugens in staan. En God liegt niet, dus is de bijbel Gods Woord. Zodoende moet je er elke dag in lezen. Het is een soort liefdesbrief naar jou toe. Een spannende, boeiende brief, waarin geen leugens staan. Want God liegt niet.

Denk bij elke keuze die je moet maken: wat zou Jezus doen? In onze shop kun je een WWJD-bandje aanschaffen, zodat je daar elke dag aan herinnerd wordt. Dus als je te hard rijdt: WWJD? Als je niet wil leren voor je tentamen: WWJD? Als je een foute kleurencombinatie aantrekt: WWJD? Wees rein, omdat God rein is en zoveel van je houdt. En een plan met je heeft.

Lees ook de LifeLetters. Die staan, net zoals deze, boordevol praktische tips hoe je met God kunt leven. En hoe je die duivelse evolutionisten kunt verpletteren met bewijzen tegen hun belachelijke theorie. Maar bovenal lees je er over Gods liefde voor jou en Zijn plan met jou. Want Hij houdt zó van jou, dat Hij een onweerstaanbaar groots plan met je heeft. Echt waar!

Samengevat: God houdt echt enorm veel van jou. God heeft Zelfs Zijn Zoon voor jou gegeven aan het kruis. God heeft een groots plan met jou leven, die je voorstelling te boven gaat. En door veel met Hem te kletsen, de bijbel en deze LifeLetters te lezen, WWJD toe te passen in alle facetten van je leven, zorg je ervoor dat je niet meer zondigt en Hem geen verdriet meer doet.

Niet zo moeilijk toch? knipoog_dicht.gifknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 27 december 2005 23:49:56 schreef RobertF het volgende:

[...]Ja, maar een dwaalleer houdt het nooit al te lang vol en zal nooit gigantische aantallen volgelingen krijgen. Altijd verdwijnt de dwaalleer óf door scheuringen, óf door desinteresse, óf door (gelukkig nu wat subtielere) tegenakties van Zijn gemeente(s). Daar zorgt God wel voor.

Weet ik niet zo... Het vervelende aan dwalingen vind ik juist dat ze soms zo subtiel zijn. Echt kleine dingetjes waarvan je denkt dat het onbijbels is, maar mensen geloven het wel...

Quote:
[...]Christenen die geloven dat de andere groep niet bijbels handelt, en daarom die groep verwerpen?

Ze vinden, maar wie heeft er gelijk? Dat is moeilijk aan te tonen.

Quote:
[...]Nou, het zou wat wezen als God zou zeggen: 'Nou bekijken jullie het maar, kinderen, als jullie zo graag Mijn Gemeente willen begiftigen met dwaalleren, zodat toekomstige generaties nooit meer van Mijn evangelie kunnen horen, ga je gang!' Toch?

Paulus spreekt er wel over dat er onduidelijkheid zal zijn tot het volmaakte weer komt. En een ander apostel over dat mensen verschillende ideeen kunnen hebben, mits ze zich maar aan hun eigen waarheid en het evangelie houden. Dan is er tch best veel vrijheid lijkt mij.

Dan lijkt het mij dat God door de bijbel vast heeft gesteld en duidelijk gemaakt dat er een (en meerdere) zaak absoluut vast staat. Jezus stierf en stond op, en God is genadig. Heel veel andere zaken kunnen mensen zelf besluiten wat ze denken/interpeteren.

Quote:
[...]Ach, je kunt het denk ik zo eenvoudig maken als je maar wil. Jezus zei dat Zijn juk licht was, een verademing voor de zoekende mens. Waarom er dan extra lasten op willen stapelen?

True true. Waar zegt Jezus dat Zijn juk licht was, wat bedoelde Hij?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp dit soort mensen wel. Ze zijn vaak op een noga l spectaculaire manier tot bekering gekomen, om het even mooi uit te drukken: ze zijn uit de hel getrokken.

Ik ken bijvoorbeeld een aantal mensen die in de muziekscene hebben gezeten (als muzikant), die zijn tot geloof gekomen en zien die periode zonder God in hun leven als iets heel ergs. Een paar van hun zitten nu bij stichting Naar House, loffelijk uiteraard. Maar wat ik nooit zo prettig vind is dat ze hun standpunten verabsoluteren. Ze maakten in een foute periode muziek die niet tot Gods eer was (raggende gitaren), omdat hun in die tijd dat hebben gedaan kunnen ze niet naar muziek luisteren met raggende gitaren (flashbacks enzo). Naar mijn idee maakt dat raggende gitaren niet verkeerd.. Maar het is meer een soort traumareactie..

Dat komt meer voor, iemand die in de periode zonder God altijd naar voetbal keek, naar het strand ging om vrouwen te scoren of tv kijk kan daar naar zijn bekering grote moeite mee hebben.

Wat ik mis bij Real-Life (ik heb veel aan de site gehad in mijn pornoverslavingstijd) is niet goed kunnen scheiden van symboliek en waarheid. Van dingen die er op lijken en dingen die het echt zijn.

Tumnus is een zogenaamde sater, die kwamen veel voor in verschillende mythes voor. Pan was bijvoorbeeld een sater, maar ook de leermeester van Heracles.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sater van het woord Sater is bijvoorbeeld ook het woord Satire of Satirisch van afgeleid. Dionysos/Bachus was inderdaad ook een god, de saters hoorden bij hem, vrijheid blijheid, seks enzo (het woord bachanaal: vreetfestijn komt daar vandaan).

Quote:
Maar hij at en dronk van de Griekse en Romeinse literatuur, die valse goden predikt.

Dat klopt, Lewis gebruikte dat, dat wil niet zeggen dat het dat IS. Dat is mijn punt, ook in de Rooms Katholieke Kerk maar ook in onze kerken zitten zoveel dingen die een heidense grond hebben.. Denk aan het luiden van kerkklokken (deden de Saksen vroeger al over de begraafplaatsen om de geesten te weren)..

Maakt dat het luiden van kloken satanisch? Ik geloof niet dat symboliek slecht is, dat mythologie slecht is, het lijkt een beetje alsof Pan een echte god is en dat David daar intens bang voor is. Pan bestaat niet.. Ook Tolkien gebruikte oude mythologiën.

Maar ik ben het wel eens met David, Narnia is niet christelijk. Wel geoorloofd smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Raido heeft wel een punt, punt is ook dat David iets radicaals heeft en het dan ook met alles is. Mensen pretenderen vaak radicaal te zijn op 1 punt maar dan weer minder op een ander punt. Denk maar aan dingen zoals homosexualiteit, sex voor het huwelijk, als je ze dan over armoedebestrijding hoort zie je ineens dat ze daarin niet zo radicaal zijn. Ik noem maar een voorbeeld overigens.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Klopt, Michie23. Als David dat ziet als zonde goed, dan moet hij dat ab-so-luut niet gaan kijken omdat wij het niet als zonde ervaren. Net als met naaktfotografie bijvoorbeeld, ik weet van mijzelf dat ik daar een grote kans heb om verkeerde gedachten te krijgen. Maar ik zal nooit zeggen dat naaktfotografie INZICHZELF verkeerd is. Ik weet niet of ik Narnia ga kijken, ik ben meer LOTR addict, ik hou meer van de Keltische mythologie smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid