Spring naar bijdragen

Muzikale (her-)ontdekkingen


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 529
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Vroeger vond ik ze ook best goed hoor. Geloof me, nog steeds vind ik power metal best leuk. Gamma Ray, Sonata Arctica, Hammerfall, Kamelot en alles daar in de buurt. Luisteren doe ik het echter zelfden, omdat ik andere metal meestal stukken beter vind dan power metal. Het is een kwestie van prioriteiten leggen..

Alcest is van die verstilde pracht, heerlijk, puur genieten. Power metal, tja.. op een gegeven moment zijn er genoeg ridders met zwaarden ten strijde getrokken..

Alcest is niet christelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Jammer, dan ga ik t ws ook niet luisteren. Ken betere bands (waarvan ik sommige teksten en albumhoezen al heb getsjekt op emmm... niet-anti-Christelijkheid en aankan) in dit genre, maar t klinkt zeker fijn.
Nou ja, er zijn niet al te veel bands met soortgelijk geluid. Amesoeurs, Les Discrets en Lantlôs..
Link naar bericht
Deel via andere websites
Dan zouden we in genredefinitiegeneuzel vervallen, en daar heb ik geen zin in. Ik ga even n tukje doen nu, heb al 4 nachten bijna niet geslapen :-(
Daar gaat het mij niet om, het klinkt vooral anders. Je mag dan van classic rock en klassieke muziek houden, het is wat anders ookal is het beide vet :D
Link naar bericht
Deel via andere websites
Classic rock en klassiek liggen natuurlijk veel meer uit elkaar als Anathema en Alcest. Maar goed, als jij t heel veel anders vindt klinken prima. Ik vind zo op de eerste luisterbeurt t wel anders klinken, maar wel in t zelfde straatje liggen.
Ach wat maakt het ook uit ;) Anathema en Alcest zijn allebei bands die ik enorm kan waarderen. Zou je mij echter vragen om een 'vergelijkbare band' aan te dragen van Anathema dan kom ik niet op Alcest uit.

In zijn algemeenheid wel, hou je van atmosferische muziek, die niet kort, noch lang dradig is, je niet vies van wat gitaren, ruis, distortion, grunts e.d. bent. Ja zeker :)

P.S. Als je v.n. het latere werk van Anathema fijn vind (zoals ik), kijk dan ook eens naar de recente albums van Katatonia (b.v. die waar het nummer Leaders op staat). Pracht werk :) Daarnaast misschien eens wat snuffelen aan Room with a View en Klim1918

Link naar bericht
Deel via andere websites

Musicale ontdekking 2011 was voor mij LA The Voices :#

Ik heb ontdekt dat:

1. je ze het best kunt horen en niet kunt zien, want anders kom ik niet mer bij van het lachen en dan hoor ik ook niets;

2. De tekst van die cover van Ralph van Manen nergens op slaat en helemaal NIETS meer met Gospel te maken heeft. Dat men hier toestemming voor gekregen heeft!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Als je v.n. het latere werk van Anathema fijn vind (zoals ik), kijk dan ook eens naar de recente albums van Katatonia (b.v. die waar het nummer Leaders op staat). Pracht werk :) Daarnaast misschien eens wat snuffelen aan Room with a View en Klim1918
Thanks for the tips (Katatonia ken ik uiteraard). Ik moet altijd eerst tsjekken of ik de teksten, albumhoezen en image etc kan waarderen, dus who knows :)
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Wat betreft bandjes ontdek ik de laatste tijd niet veel - ik ken al zoveel bandjes, zoveel artiesten, zoveel dj's en ben er even klaar mee. Ik heb het erg druk, dat heeft ermee te maken. En ik luister dus - zoals gezegd - veel elektronische muziek (waar ik nog wel veel dingen ontdek) zodat ik even geen zin heb in het ontdekken van bandjes.

Ik luister er nog regelmatig naar, maar vooral bands die ik toch al ken. Dat zijn er gezien mijn muziekverzameling voorlopig even genoeg hoor, dus maak je geen zorgen. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid